– En super arbeidsplass

Bilde av Iselin Salte, ergoterapistudent i praksis, sammen med en bruker på PTØ.

Ergoterapistudent Iselin Salte anbefaler andre studenter å søke praksisplass på PTØ.

Iselin er i gang med det tredje året i bachelorutdanningen, og vil være ferdig utdannet ergoterapeut til sommeren. De siste ukene har hun hatt arbeidspraksis ved PTØ Stavanger.

– Dette er en veldig god praksisplass. Jeg er blitt tatt så godt imot, sier hun fornøyd.

Opptatt av hele mennesket

Til tross for den gode mottakelsen, tok det litt tid før Iselin forsto arbeidsmetoden ved PTØ.

– Min første tanke var at dette var litt annerledes enn jeg var vant med. Det var nytt for meg at det går an å trene på å gå mens man ligger. Nå ser jeg at bruk av rytme og bevegelse i trygge rammer er hensiktsmessig. Og på PTØ jobber man med hele kroppen, ikke bare den siden som eventuelt er affisert. Selv er jeg også veldig opptatt av å se hele mennesket, sier Iselin.

Ser muligheter – ikke begrensninger

Hun er overrasket over hvor viktig det er å gi riktige beskjeder, og på riktig måte.

– Jeg er vant til å tenke at jeg skal hjelpe mye. Men da er det fort gjort å glemme hva brukeren faktisk kan. Her har jeg fått en påminnelse om at jeg ikke må forvente for lite. Samtidig ser jeg hvor imøtekommende og rause de ansatte er i kontakten med brukerne. Det er en uformell tone, og det er som om brukerne kommer litt hjem når de kommer hit. Jeg ser at brukerne har kjempetillit til de som jobber her, forteller Iselin.

Hun trekker også fram selvstendighetstrening som positivt ved PTØ.

– Brukerne får bevissthet rundt egen trening, og de får trene på å gjøre ting selv. Det gir dem mestringsfølelse, sier Iselin.

Får praksisveiledning

Ergoterapeut ved PTØ Stavanger Lisa Olsen er praksisveileder for Iselin. Hun ser at ordningen med praksisplass gir gjensidige positive erfaringer, både for PTØ og Iselin.

– Iselin er alltid i veldig godt humør. Hun er arbeidsvillig og tar utfordringer på strak arm, sier hun.

Om Iselin skulle bli tilbudt en stilling ved PTØ i framtiden, er hun ikke i tvil om at hun hadde takket ja.

– Dette er en super arbeidsplass, sier hun.