– For meg har PTØ alltid vært her

Bilde av Andreas Aspelund Ottesen sammen med fagsjef Kari Hapnes ved PTØ Stavanger.

Andreas Aspelund Ottesen (15) har trent på PTØ Stavanger så lenge han kan huske.

– Jeg kan ikke huske noe annet enn at jeg har trent på PTØ. For meg har PTØ alltid vært her, sier han.

Bilde av Andreas Aspelund Ottesen og fagsjef Kari Hapnes.
Fagsjef Kari Hapnes kjenner Andreas godt, og vet derfor hvor langt hun kan utfordre ham.

Setter målene sammen

– Jeg trener på PTØ fordi jeg har CP. Det er bra for armen min. Av og til gjør vi noen kjekke ting sammen. Og når vi skal sette nye mål, blir jeg spurt hva jeg har lyst til. Så må vi prøve å nå de målene. Men av og til kjenner jeg at trening er litt kjedelig, når det er fredag og jeg ikke bare kan slappe av etter skolen, sier Andreas.

Bilde av Andreas Aspelund Ottesen som trener på en benk, og Kari Hapnes som veileder ham.
Andreas Aspelund Ottesen setter seg stadig nye mål, og slår ofte personlig rekord i nye øvelser.

Krevende ungdomstid

Fagleder Kari Hapnes har fulgt Andreas siden han kom til PTØ Stavanger sammen med foreldrene for første gang. Da var han 13 måneder gammel. Nå er han blitt tenåring, og tar taxi fra skolen til PTØ én dag i uka. Treningsmotivasjonen går i bølger.

– Andreas er som alle andre gutter på hans alder. Det er ikke alltid like lett å finne motivasjon til å trene i en fase av livet hvor alt er i endring. Men Andreas og de andre ungdommene hos oss vet hvor viktig treningen er. Vi legger opp til mindre treningsmengde i slike perioder, men ønsker at de opprettholder den. Når de blir 18-19 år ser vi ofte at motivasjonen kommer tilbake for fullt. Da har de fått en større bevissthet rundt hva treningen kan gjøre for dem, sier Kari Hapnes.

Brukerhistorie skrevet av Anita Hanken 4. oktober 2018.