Vellykket brukerseminar og årsmøte bekrefter at PTØ er på riktig kurs

Nest siste helg i april var rekordmange medlemmer og brukere samlet for brukerseminar og årsmøte på Radisson Blu på Gardermoen. Det nye nasjonale hovedsenteret var en selvsagt del av programmet – om lag ett år før åpningen.

Kjapt og udramatisk årsmøte

Søndag 23. april var holdt av til PTØ Norges ordinære årsmøte. Femti små minutter brukte forsamlingen på å behandle de faste årsmøtesakene.

2016 var et krevende år for organisasjonen, med store utviklingsoppgaver tilknyttet etableringen av det nye hovedsenteret på Gardermoen. Likevel ble planlagte driftsaktiviteter ved våre fire sentre gjennomført som planlagt, takket være stort engasjement fra våre ansatte. Samlet omsetning i 2016 var 14,7 millioner kroner, med et resultat på 1 million kroner.

Et samlet styre hadde informert valgkomiteen om at de ønsket å være med videre til driften av det nye hovedsenteret er på plass. De som var på valg – styreleder Tor Inge Martinsen, styremedlemmene Inger Marie Brinchmann og Kristin Sander Viken samt varamedlem Nina Brøndbo – ble alle enstemmig gjenvalgt. Den eneste endringen: Anne Cathrine Thoresen fra Stavanger er tilbake som varamedlem.

Årsmøtet var en bekreftelse på at PTØ Norge har vind i seilene.

Brukerseminar med befaring

«Vårens aller vakreste eventyr!». Slik karakteriserte styreleder Tor Inge Martinsen PTØs brukerseminar. Og de 40 deltakerne som var samlet på Radisson Blu Gardermoen var ganske sikkert enige.

«Nytt nasjonalt hovedsenter» var første seminartema. Etter en kort statusrapport var det busstransport til Gardermoen Campus. På med verneutstyr – hjelm, vernesko og vest.

fotografi - deltakerne tar på hjelm og vester før befaring

Inn i Helsehuset – et bygg på 7000 kvadratmeter. Opp trapper til tredje etasje og for første gang inn i vårt nye nasjonale hovedsenter. Selv om bygget langt fra er ferdig fikk deltakerne et greit inntrykk av hvordan senteret vil bli. Stort og luftig, tre treningssaler med rause vindusflater, en moderne administrasjonsfløy, romslig fellesstue og kjøkken.

fotografi - stort treningsrom med mye lys

Deltakerne ble kyndig guidet av Rolf Hammerseth, prosjektleder i Aspelin Ramm, og vår egen byggerådgiver Kjetil Kjærnes.

fotografi - deltakere på befaring

To spente deltakere som var med på både seminaret og befaringen var Tormod og Ann-Kristin Leknes, foreldre til Emilie Linea (8) som har trent på PTØ Hamar de siste fire årene.

– Det nye hovedsenteret ser utrolig bra ut, og det var moro å få være med å se det «live». De nye fasilitetene blir annerledes enn det som er i dag, og mer moderne, sier Ann-Kristin.

De legger til at de er spente på muligheten for å bruke terapibassenget hos LHL på kveldstid, men er sikre på at det nye tilbudet kommer til å bli bra fra dag én på det nye senteret.

– Vi begynte på PTØ fordi det ikke finnes så mange andre gode tilbud for barn med cerebral parese. Oppholdene gir oss mye igjen, og vi håper vi også kan opprettholde det sosiale slik som det er i dag, forteller Tormod.

fotografi - Tormod og Ann-Kristin

Festmiddag og ball

«Hva kan vi lære av menn i korte bukser?» var overskriften på Erik Thorstvedts seminarbidrag. Thorstvedt har tilbakelagt 97 landskamper for Norge, vært cupmester i England med Tottenham, TV-kommentator og trener for nerde-laget «Heia Tufte!». Erik Thorstvedt er i tillegg en klok, engasjerende og morsom foredragsholder. Med eksempler fra eget fotballiv snakket han i 2 x 45 minutter om fellesskap, lagbygging, lojalitet og samhold.

fotografi - Erik Thorstvedt holder foredrag for deltakerne

Keeperlegenden hadde lest seg godt opp på PTØ Norges arbeid, og folk i salen opplevde at budskapet traff oss som en lissepasning. Noen benyttet selvsagt muligheten til en «selfies» med Thorstvedt etter foredragsslutt.

Brukerseminaret ble avsluttet med hyggelig festmiddag. Vårens aller vakreste eventyr!