OFTE STILTE SPØRSMÅL
Her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi mottar:
Likepersonen er et medmenneske som har gjennomlevd de samme, eller lignende, situasjoner som du selv opplever. Dette er en det kan være godt å snakke med og få råd hos. Samtalene er fortrolige, ettersom likepersonen har taushetsplikt om det hun eller han får kjennskap til.
PTØ Norge er en brukerstyrt organisasjon med flere aktive likepersoner. Likepersonene kan kontaktes dersom du har behov for å snakke med noen som kan gi støtte og hjelp. Du kan også komme med spørsmål du vil ha svar på, eller dele dine egne erfaringer.
Prinsippet i likepersonarbeidet bygger på en aktiv og målrettet bruk av egenbasert erfaring. Det legges altså vekt på egne opplevelser.
Normalt er utgangspunktet for likepersonarbeidet at én av de som deltar i samhandlingen har lengre og mer bearbeidet erfaring. Denne personen blir gjerne kalt likeperson.
PTØ står for pedagogisk trening og øving.
Brukere kan selv ta kontakt med PTØ sentre for å få informasjon om tilbudet og hvilket av våre sentre som egner seg best for akkurat dem. Ønskes treningsopphold må pasienten henvises direkte fra spesialisthelsetjenesten, eller fra fastlege via den regionale koordinerende enheten/vurderingsenheten.
Ta kontakt dersom dere ønsker ytterligere informasjon eller ønsker opphold ved et av våre sentre.
PTØ Norge har følgende retningslinjer for foreldre/ledsagere som søker opplæringspenger under opphold på sentrene:
Mer informasjon om opplæringspenger finner du på nettsidene til NAV.
Det tar maksimalt fem uker før du får time hos oss.
Habiliteringspedagogene har spisskompetanse på trening og habilitering innenfor nevrologiske skader og sykdommer som påvirker bevegelse. De har en bachelor eller mastergrad i habilitering rettet spesifikt mot denne gruppen. Utdannelsen er tverrfaglig, og omfatter flere fagfelt som nevrologi, bevegelseslære, pedagogikk og psykologi.
Utdannelsen tilbys i England, USA og Ungarn.
PTØ har også ergoterapeuter. Disse har en viktig kompetanse som forsterker læring gjennom hverdagsmestring og daglige gjøremål.