Møt Marie!

Jeg heter Marie Flaatten, er 17 år og kommer fra Skien. Jeg er ei aktiv jente med mange jern i ilden. I tillegg til skolegang, engasjerer jeg meg i flere organisasjoner, og på fritida er jeg glad i være med venner, reise og trene. Treninga er dessuten ekstra viktig for meg, ettersom jeg har Cerebral Parese, spastisk diplegi.

Mitt første møte med PTØ var på Hamar da jeg var 1,5 år gammel. Så fartstida mi begynner å bli lang. Siden den gang har jeg trent PTØ jevnlig. Som liten – da skolen ikke stod i veien for det – var jeg på flere opphold årlig. I dag drar jeg først og fremst på et treukers sommerkurs sammen med en fast gruppe fine folk, samt opphold i andre ferier når det passer. De siste par åra har jeg også fått mulighet til å trene PTØ over Teams 1-2 ganger i uka. Det har vært svært verdifullt å få PTØ-treninga inn i stua – og hverdagen. Tilbudet er et viktig tilskudd til min vanlige trening.

Generelt har PTØ vært veldig nyttig for meg. Det er viktig for meg å holde kroppen i gang og investere i vedvarende god helse, noe PTØ er med på å legge til rette for. I tillegg har jeg fått tips og lært teknikker som er nyttige i hverdagen. Jeg tar meg for eksempel i å telle på automatikk i så og si alle forflytninger jeg gjør. Da får jeg en rytme som gjør det enklere. Dette kan jeg takke PTØ for. På kursa har jeg blant annet også lært å lage hestehale og ta på meg sokker og sko, noe jeg er svært glad for å få til. Selvstendighet er nemlig veldig viktig for meg. Så tusen takk til PTØ som hjelper meg på veien mot måla mine!